Talter Cultuurprijs 2017

Een spannende dag. Vorige week te horen gekregen dat ik genomineerd ben voor de #TalterCultuurprijs. Er waren totaal 44 inzendingen, binnen en buiten Oldebroek, die in aanmerking kwamen voor de prijzen.Vandaag vroeg uit de veren en op naar Oldebroek. Hoe dichter wij bij Oldebroek kwamen hoe meer de zenuwen gingen opspelen. Het was druk, zelfs de burgemeester van Oldebroek was aanwezig en kwam gelijktijdig met ons aan op de parkeerplaats. Huh, burgemeester dacht ik, wow…. cameraploeg? De zenuwen werden er niet minder op. Na de koffie met wat lekkers werden we uitgenodigd door de voorzitter van de kunstgroep Talter, Rita Dokter, om plaats te gaan nemen in het zaaltje waar de prijsuitreiking zou gaan plaatsvinden. Niets vermoedend hoorde en zagen we de nummers 4, 3 en 2 voorbij komen met prachtige werken. Ineens ging er door me heen dat ik wel genomineerd zou zijn, maar natuurlijk ook zonder prijs naar huis zou kunnen gaan. Het liep iets anders…….. Na een mooi betoog van de voorzitter, de burgemeester en de kunstenaar van het beeldje hoorde ik mijn naam vallen. Vastgenageld van de schrik, en de zaal zoekend naar de winnaar, kon ik nog net mijn vinger omhoog krijgen en ‘Ja, dat ben ik’ eruit persen. Ik was helemaal flabbergasted en kon heel even niet de juiste woorden vinden. De burgemeester, die de prijs uitreikte, zorgde ervoor dat ik weer met een grap en een grol weer wat zinnigs uitkraamde. 

 

Willem Bultman, tevens kunstenaar en ontwerper van het bronzen beeldje feliciteerde en complimenteerde mij over mijn ingezonden werk. 

Dan sta ik ineens in de spotlights en iedereen wil me feliciteren met de prijs en een praatje houden. De cameraploeg seinde alvast in dat ze een interview willen voor de lokale omroep. Slik……. Na geruime tijd kon ik zelf ook de andere werken bekijken die men had ingezonden en tentoongesteld in “Kulturhus De Talter“, waar de werken tot en met 27 november te bezichtigen zijn.

Supertrots op deze prijs en het beeldje krijgt een prominente plek in mijn werkruimte.

1 thought on “Talter Cultuurprijs 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *